A Csiha Alapítvány megkezdte működését

A Debreceni Törvényszék 2020. március 16. napján jegyezte be a 2019 végén alakult civil szervezetet.

A Csiha házaspár örökösei Csiha Lászlóné végintézkedésének megfelelően határozatlan időre alapítványt rendeltek azon indíttatástól vezérelve, hogy múlhatatlan emléket állítsanak Csiha László (1939-2015) magyar–francia szakos középiskolai tanár, igazgatóhelyettesnek, Csiha Lászlóné Mező Erzsébet (1936-2018) gimnáziumi igazgató, matematika-ábrázoló geometria szakos középiskolai tanárnak, dr. Csiha Antal (1897-1981) történelem-földrajz szakos gimnáziumi tanár, múzeumigazgatónak és dr. Csiha Antalné dr. Sziklai Ilona (1899-1963) görög-latin szakos középiskolai tanár, műfordítónak, akik kiemelkedő pedagógiai és helytörténeti munkásságukkal szolgálták Hajdúböszörmény Város közösségét. Az utókor őrizze féltő kegyelettel munkáikat, hogy szellemi erejükben megtisztuljon és megerősödjék.

Az alapítvány célja a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tanulói szabadidőprogramjainak színesítése magyar nyelv és irodalom, matematika, valamint helytörténeti tárgyú rendezvények megszervezése révén.

2020. március 16.

« vissza az előző oldalra